Home » Over ons » Historie

Historie

Intexso is ruim 30 jaar geleden opgericht als een schoonmaakgericht en praktisch adviesbureau.

De oprichter – en tevens nog altijd algemeen directeur – Wim van der Vinne heeft het schoonmaakvak leren kennen door ervaring als leidinggevende bij een grote schoonmaakorganisatie. Op een gegeven moment signaleerde hij een groeiende behoefte aan advies voor (uitbestede) schoonmaakdienstverlening. Als ondernemer in hart en nieren heeft Wim  in 1988 dan ook de grote stap gewaagd en is één van de eerste schoonmaakadviesbureaus van Nederland begonnen.

Vanaf het allereerste begin blijkt de keuze van Wim een juiste: de eerste klanten dienen zich al snel aan. Onder deze klanten zijn ook al enkele vooraanstaande opdrachtgevers, zoals de TU Delft. Nog binnen het oprichtingsjaar neemt Wim een ondersteunende medewerker aan en ook Eric Boomsma start voor Intexso. Eric werkt vandaag de dag nog altijd voor Intexso als adjunct-directeur.

Software

Vanaf het begin is Eric Boomsma voortdurend bezig (geweest) om het zelfontworpen softwarepakket SIKOS verder te ontwikkelen en maatgevend te laten zijn binnen de schoonmaakmarkt. SIKOS is in de loop der jaren steeds breder en vollediger geworden. In 2005 wordt in samenwerking met de Universiteit van Utrecht de Tablet PC ontwikkeld. Toentertijd kende men de iPad nog niet en was het werken met een Tablet PC uniek. Vandaag de dag zijn de mogelijkheden van onze Tablet PC, ofwel tablet, zo breed dat alle denkbare kwaliteitsmetingen met deze tool kunnen worden uitgevoerd.

Kwaliteitsmetingen

Sinds de oprichting van Intexso worden kwaliteitscontroles voor de schoonmaak uitgevoerd. Eerst nog met een eigen meetsysteem en al snel ook conform de nieuwe VSR-KMS methodiek. Gedurende de jaren ontwikkelt Intexso vele meetsystemen op maat voor opdrachtgevers.

Aanbestedingen

Intexso groeit flink in de loop der tijd en halverwege de jaren ’90 bestaat het team reeds uit verschillende kwaliteitsinspecteurs, adviseurs en projectmedewerkers. Alhoewel het Europees aanbesteden al sinds de vroege jaren ’70 zijn intrede doet, beginnen overheden deze richtlijnen rond deze periode daadwerkelijk te gaan toepassen. Intexso springt hierop in, legt zich toe op deze materie en groeit uit tot een veelgevraagde adviseur en begeleider van aanbestedingstrajecten.