Home » Kwaliteitsmetingen » Schoonmaak » VSR-KMS

VSR-KMS voor schoonmaak

Intexso is specialist op het gebied van kwaliteitsmetingen volgens de VSR-KMS methodiek.

Wat is de VSR-KMS?

De VSR-KMS is ontwikkeld door de Vereniging Schoonmaak Research (VSR) om het meten van de schoonmaakkwaliteit zo zorgvuldig en objectief mogelijk te kunnen uitvoeren. Het systeem is vastgelegd in een nationale (NEN)-norm voor de beoordeling van schoonmaakonderhoud: NEN 2075. Tevens past dit systeem perfect binnen de Europese norm: EN 13549. Het VSR-KMS is wetenschappelijk onderbouwd en is een landelijk geaccepteerde meetmethodiek.

Wat is er nodig om een VSR-KMS te kunnen uitvoeren?

Voor het uitvoeren van een VSR-controle is voor ieder gebouw eenmalig een zogenoemde VSR-inventarisatie nodig. Hiervoor is het nodig dat er een complete en actuele ruimtestaat beschikbaar is en een bijbehorende plattegrond. De ruimten worden vervolgens ingedeeld bij een ruimtecategorie, bijvoorbeeld: sanitair, bureaukamers, verkeersruimten, leslokalen etc. Per ruimte worden het aantal steekproefeenheden vastgesteld en per ruimtecategorie worden de te controleren elementen vastgesteld en worden deze (steekproefsgewijs) geteld. Deze VSR-inventarisatie is bij de start van het gebruik van het systeem noodzakelijk en dient ter plaatse te worden uitgevoerd. Bij een ingrijpende interne verhuizing, verbouwing of nieuw schoonmaakbestek kan een nieuwe inventarisatie noodzakelijk zijn om de betrouwbaarheid van de uitkomsten te blijven borgen.

Wat maakt Intexso een expert voor VSR-KMS

Ten eerste heeft Intexso software ontwikkeld die door de VSR is gecertificeerd.
Ten tweede werken wij alleen met gediplomeerde VSR-inspecteurs die elke 5 jaar opnieuw het zogenoemde APK hebben gehaald.
Tot slot zijn wij in het bezit van het VSR-Keurmerk. Wij worden jaarlijks extern getoetst door de Stichting Schoonmaak Kwaliteit op de uitvoering van onze VSR-inventarisaties en VSR-metingen. Dat geeft onze klanten de zekerheid dat wij strikt volgens de norm werken.

Wat doen wij nog meer tijdens een VSR-KMS meting?

Naast de standaard rapportage die volgens de VSR-KMS wordt voorgeschreven, maken wij de uitkomst van een VSR-KMS meting voor onze klanten op zowel strategisch/tactisch niveau en operationeel niveau bruikbaar. Er worden duidelijk bevindingen, adviezen en actielijsten toegevoegd.
De VSR-KMS meet het afgesproken technische schoonmaakresultaat. Tijdens onze metingen gaan wij echter verder. Wij kunnen deze combineren met het controleren van het schoonmaakproces en/of beleving.
En er is nog veel meer… informeer bij ons naar de mogelijkheden op maat!

Toepasbaar voor:

OPMERKING OF GEÏNTERESSEERD?

Bel ons, vul het contactformulier in of maak een terugbelverzoek aan!