Home » Kwaliteitsmetingen » Schoonmaak » SIKOS-KMS

SIKOS-KMS

SIKOS-KMS is een kwaliteitsmeetsysteem bedoeld voor het meten van de schoonmaakkwaliteit. Het systeem is ook geschikt om te gebruiken voor het meten van andere facilitaire diensten, omdat het zeer flexibel is in te richten.

Hoe werkt SIKOS-KMS?

Binnen dit systeem kunnen geheel op maat ruimtesoorten, elementen en elementgroepen worden vastgelegd. Daarnaast kan een cijferdefinitie worden vastgesteld die wordt gebruikt om de te controleren elementen te beoordelen. Op alle niveaus is het ook mogelijk om wegingen in te stellen.
Het systeem werkt bij voorkeur met een actuele ruimtestaat, zodat steekproeven van te voren kunnen worden getrokken. Maar het is ook mogelijk om zonder actuele ruimtestaat te werken. Er is geen voorafgaande telling van elementen noodzakelijk (zoals bij de VSR-KMS).
Dit maakt het systeem erg flexibel en snel toepasbaar.

Kan ik dit systeem gebruiken binnen een schoonmaakovereenkomst?

Ja dat kan. Wij hebben teksten beschikbaar die kunnen worden gebruikt als definitie van het systeem binnen een overeenkomst, zodat het voor de partijen duidelijk is wat de werking is.

Wat zijn de voordelen?

Doordat er geen inventarisatie ter plaatse nodig is, kan het systeem al snel worden ingezet. Daarnaast is het systeem eenvoudig toepasbaar voor andere diensten, zoals bijvoorbeeld glasbewassing.
Het systeem heeft als uitkomst een cijferbeoordeling (indien gewenst uitgedrukt in een percentage). Een cijferwaardering geeft de mogelijkheid om de uitkomst als onderdeel van een Balanced Score Card (of KPI) te gebruiken.

OPMERKING OF GEÏNTERESSEERD?

Bel ons, vul het contactformulier in of maak een terugbelverzoek aan!