Home » Kwaliteitsmetingen » Schoonmaak » ER-KMS

ER-KMS

Het Europees Resultaatgericht Kwaliteitsmeetsysteem (ER-KMS) voldoet aan de EN 13549 en wordt vooral toegepast voor schoonmaakmetingen van resultaatgerichte contracten die geheel volgens het principe van de ER-KMS zijn ingericht.

Hoe werkt ER-KMS?

Elke ruimte wordt ingedeeld bij een ruimtesoort. Binnen elke ruimtesoort worden elementen onderscheiden. Elementen worden binnen een ruimtesoort ingedeeld in zogenoemde beoordelingsgroepen. Deze beoordelingsgroepen zijn bijvoorbeeld: hoofdinventaris, restinventaris, moeilijk bereikbare plaatsen, vloeren, wanden en plafond. Per beoordelingsgroep worden kwaliteitsniveaus onderscheiden wat wordt vertaald in een maximaal aantal fouten. In een overeenkomst worden de gewenste kwaliteitsniveaus (resultaatniveaus) vastgelegd.
Tijdens de kwaliteitsmeting wordt bepaald of ruimten voldoen aan het overeengekomen kwaliteitsniveau. Door middel van een AQL wordt een acceptatiegrens ingesteld.

Wat zijn de voordelen en nadelen?

Het voordeel ten opzicht van VSR-KMS is dat er geen voorafgaande telling van elementen ter plaatse hoeft te worden uitgevoerd. Het systeem is vrij snel toepasbaar. Echter de werkwijze van het systeem wordt niet altijd door alle betrokkenen begrepen.

Intexso heeft ER-KMS geoptimaliseerd voor gebruik!

Als u kiest voor het ER-KMS dan halen wij het maximale uit de kwaliteitsmeting volgens dit systeem. De uitslag wordt duidelijk weergegeven en er worden duidelijk bevindingen, adviezen en actielijsten toegevoegd.
Het systeem meet het afgesproken technische schoonmaakresultaat. Tijdens onze metingen gaan wij echter verder. Wij kunnen deze combineren met het controleren van het schoonmaakproces en/of beleving.

En er is nog veel meer… informeer bij ons naar de mogelijkheden op maat!

Toepasbaar voor:

OPMERKING OF GEÏNTERESSEERD?

Bel ons, vul het contactformulier in of maak een terugbelverzoek aan!