Kwaliteitscontrole schoonmaak

De kwaliteit van uw schoonmaakdienstverlening is waar het uiteindelijk allemaal om gaat. Of u nu werkt met handelingsgerichte werkprogramma's of met resultaatgerichte werkprogramma's, beide mogelijkheden hebben uiteindelijk een bepaalde schoonmaakkwaliteit tot doel. 

De kwaliteit van uw dagelijkse schoonmaakdienstverlening kunnen wij voor u controleren en evalueren. INTEXSO heeft 14 volledig gecertificeerde VSR-KMS inspecteurs in dienst. Deze VSR-KMS inspecteurs zijn allen in eigen dienst bij INTEXSO en vallen zodoende volledig onder de hoge kwaliteitsnormen die wij naleven. Onze inspecteurs beschikken allemaal over jarenlange ervaring binnen de schoonmaakbranche en zijn zodoende bekend met de verscheidenheid aan situaties die dagelijks op de werkvloer aangetroffen worden.  

INTEXSO voert voor meer dan 150 opdrachtgevers in Nederland en België de kwaliteitsmetingen op de schoonmaak uit. Hierbij worden verschillende meetsystemen gehanteerd waarvan wij u de meest voorkomende graag kort presenteren:

VSR-DKS (Dagelijks Kontrole Systeem)

Naast het VSR-KMS meetsysteem heeft de VSR tevens het VSR-DKS ontwikkeld. DKS staat voor Dagelijks Kontrole Systeem en dit meetsysteem is ontwikkeld om op dagelijks werkniveau sturing en begeleiding te bieden aan de werkvloer. Door het DKS te hanteren verkrijgt u als opdrachtgever en/of de objectleiding van uw leverancier op eenvoudige en efficiënte wijze inzicht in de kwaliteit van de uitgevoerde schoonmaakhandelingen. Het kwaliteitsniveau kan met behulp van het DKS zodanig worden bewaakt dat, ingeval van afwijkingen, direct maatregelen kunnen worden genomen, zodanig dat zelfs tijdens het schoonmaken zaken kunnen worden bijgestuurd.

Met onze App kunt u zelf een DKS controle uitvoeren met smartphone of tablet!

Indien u graag meer informatie naslaat over de inhoud van de VSR-DKS klik dan hier.

VSR-KMS (NEN 2075)

Het VSR-Kwaliteitsmeetsysteem (VSR-KMS) is vastgelegd in een nationale (NEN)-norm voor de beoordeling van schoonmaakonderhoud: NEN 2075. Tevens past VSR-KMS perfect binnen de Europese norm: EN 1354.

INTEXSO heeft de uitvoering van de VSR Kwaliteitsmetingen volledig geautomatiseerd. Doordat dit proces volledig geautomatiseerd is, kunnen wij een zeer efficiënte manier van werken garanderen tegen een scherpe prijs. De inspecteurs van INTEXSO noteren tijdens de VSR Kwaliteitsmetingen niet alleen de praktische verbeterpunten op de schoonmaak, maar tevens gerichte adviezen inzake:

  • Technische mankementen en aandachtspunten in uw gebouwen.
  • Gerichte adviezen over uw periodiek onderhoud of bijvoorbeeld glasbewassing.
  • Status van randvoorwaarden op de schoonmaak zoals de werkkarren, werkkasten, logboeken en gebruikte materialen/middelen/machines.

Indien u graag meer informatie naslaat over de inhoud van de VSR-KMS klik dan hier.

ER-KMS (EN 13549)

Het ER-KMS is gebaseerd op de EN13 549:2001 en wordt de laatste jaren steeds meer toegepast voor de kwaliteitsmetingen van resultaatgerichte contracten. Binnen het schoonmaakcontract is op basis van resultaatbeschrijvingen of verwachtingen aangegeven welke schoonmaakkwaliteit gewenst is. Aan de hand van deze vastgestelde resultaatniveau's wordt per ruimte de kwaliteit gemeten. ER KMS biedt de mogelijkheid kwaliteitsverschil te meten tussen de verschillende inventarissoorten.

INTEXSO heeft de uitvoering van de ER Kwaliteitsmetingen volledig geautomatiseerd. Doordat dit proces volledig geautomatiseerd is, kunnen wij een zeer efficiënte manier van werken garanderen tegen een scherpe prijs. De inspecteurs van INTEXSO noteren tijdens de ER Kwaliteitsmetingen niet alleen de praktische verbeterpunten op de schoonmaak, maar tevens gerichte adviezen inzake:

  • Technische mankementen en aandachtspunten in uw gebouwen.
  • Gerichte adviezen over uw periodiek onderhoud of bijvoorbeeld glasbewassing.
  • Status van randvoorwaarden op de schoonmaak zoals de werkkarren, werkkasten, logboeken en gebruikte materialen/middelen/machines.

​Meetsysteem op maat

INTEXSO is gespecialiseerd in het ontwikkelen van een meetsysteem op maat. Door onze jarenlange ervaring met meetnormen als NEN 2075 en EN 13549 kunnen wij tevens garanderen dat uw systeem op maat geborgd is binnen erkende normen. Tevens geldt dat onze door VSR gecertificeerde software volledig in eigen beheer wordt ontwikkeld. Hierdoor kunnen wij uw eigen meetsysteem tevens volledig digitaal vormgeven. 

Op deze manier krijgt u de beschikking over een meetsysteem dat exact voldoet aan uw eigen eisen, wensen en visie.

Wenst u graag meer informatie over een meetsysteem voor u op maat? Neem dan hier contact op met onze afdeling IT.

 RT @schoonmkjournal: #nieuws @LeviyQM naar StartupDelta Bootcamp New York | Schoonmaakjournaal: http://t.co/p5djF6WKUQRT @LeviyQM: De klant is koning! Dus beste klanten... geniet samen met Koning Willem van jullie dag! http://t.co/9s71Ml3Itj