Historie

De start
Intexso is 25 jaar geleden opgericht als een echt schoonmaakgericht en praktisch adviesbureau. De oprichter en tevens nog altijd algemeen directeur, Wim van der Vinne, signaleerde een groeiende behoefte aan advies inzake (uitbestede) schoonmaakdienstverlening. Wim kende zelf het schoonmaakvak als geen ander op basis van meer dan 5 jaar ervaring als leidinggevende bij een grote schoonmaakorganisatie. 

Als ondernemer in hart en nieren singaleert Wim snel genoeg dat een sterk groeiende (uitbestede) schoonmaakmarkt nood heeft aan visie en oplossingen. In 1988 neemt Wim dan ook de grote stap en start één van de eerste schoonmaakadviesbureau's van Nederland.  

De eerste jaren
Vanaf het allereerste begin blijkt de keuze van Wim een juiste. Natuurlijk kent iedere ondernemer bij de start spannende tijden en onvoorziene omstandigheden, maar de eerste klanten doen zich snel aan en ook enkele vooraanstaande opdrachtgevers, zoals de TU Delft, kiezen voor Intexso. Nog binnen het oprichtingsjaar neemt Wim een ondersteunende medewerker aan en ook Eric Boomsma start voor Intexso. Eric werkt vandaag de dag nog altijd voor Intexso en is 25 jaar later actief als adjunct directeur. Eric is in 1988 nog student informatica en start met het automatiseren van alle administratieve processen en het ontwikkelen van de beheeromgeving SIKOS. Het is natuurlijk fantastisch dat SIKOS vandaag de dag volledig erkend en gecertificeerd is door de Vereniging Schoonmaak Research (VSR) en onze opdrachtgevers in de hele Benelux bijstaat met de organisatie van hun schoonmaak.

Europees of niet
Intexso groeit flink door en halverwege de jaren negentig bestaat het team reeds uit verschillende kwaliteit inspecteurs, adviseurs en projectmedewerkers. Alhoewel het Europees aanbesteden al sinds de vroege jaren '70 zijn intrede doet, beginnen overheden deze richtlijnen nu daadwerkelijk steeds vaker toe te passen. Als vooraanstaand adviesbureau binnen de schoonmaak legt Intexso zich toe op deze materie en groeit uit tot een veel gevraagde adviseur en begeleider van aanbestedingstrajecten.
De adviseurs van Intexso verwerken dagelijkse oplossingen in de aanbestedingsmodellen die keer op keer beter en vollediger worden. Anno nu staat Intexso erom gekend met een innovatieve visie en met creatieve oplossingen de meest passende aanbestedingen vorm te geven.

Kwaliteitsmeten en VSR-KMS
Reeds sinds de oprichting van Intexso worden kwaliteitscontroles op de schoonmaak uitgevoerd. Eerst nog met een eigen meetsysteem en als snel conform de nieuwe VSR-KMS methodiek. Gedurende de jaren ontwikkelt Intexso vele meetsystemen op maat van opdrachtgevers, waarbij wensen en specifieke elementen die van toepassing zijn bij de opdrachtgever worden meegenomen bij de vormgeving van het meetsysteem. 

Daarbij is Intexso goed op de hoogte van ontwikkelingen in de markt en voorziet opdrachtgevers van visie en oplossingen met betrekking tot belevingsmetingen, mystery guest visits, specifieke metingen op vloerenonderhoud en glasbewassing.

Anno nu voorziet Intexso haar sterk uiteenlopende opdrachtgevers van kwaliteitsmetingen welke worden uitgevoerd op een verscheidenheid aan meetsystemen als VSR-KMS, ER-KMS, Intexso-meetsysteem, verschillende systemen op maat. 

Software
Eric is sinds onze oprichting vrijwel dagelijks bezig om de software SIKOS verder te ontwikkelen en maatgevend te laten zijn binnen de schoonmaakmarkt. SIKOS wordt steeds breder en vollediger en wordt tevens steeds vaker door onze opdrachtgevers afgenomen om hun eigen schoonmaakdienst te beheren, organiseren en te controleren. 
In 2005 wordt in samenwerking met de Universiteit van Utrecht de Tablet PC ontwikkeld. Toentertijd kende men de iPad nog niet en was het werken met een Tablet PC uniek. Vandaag de dag zijn mogelijkheden van onze Tablet PC zo breed dat alle denkbare kwaliteitsmetingen met deze tool worden uitgevoerd. Tijdens het uitvoeren van de metingen beschikken onze inspecteurs binnen de Tablet PC over alle actuele bestekken, programma's, planningen, afspraken, locatiebijzonderheden, resultaatbeschrijvingen, locatiegegevens en ruimte informatie. Op basis van de digitale plattegronden worden de inspecteurs door uw gebouwen genavigeerd en kan een zeer efficiënte werkwijze worden gegarandeerd.

SIKOS en haar toepassingen zijn door de Vereniging Schoonmaak Research (VSR) officieel gecertificeerd, waardoor u ook gebruik kunt maken van deze innovatieve software.

Nu
Vandaag de dag is Intexso hét adviesbureau voor al uw schoonmaakvragen. Wij hebben een bijzonder kundig, ervaren en vooral ook gedreven team van medewerkers die u graag bijstaan met visie en oplossingen. Wij zijn actief in geheel Nederland en België en voorzien onze opdrachtgevers van advies en visie ten aanzien van (Europees) aanbesteden, beheer, kwaliteit, schoonmaak technische problemen, budgetcalculaties en benchmarks. Intexso is aangesloten bij een verscheidenheid aan specialistische instanties om dagelijks haar kennis te borgen en waar mogelijk te vergroten. Wij zijn daarbij gecertificeerd conform de ISO 9001:2015. 

Bovenal hebben wij met ons hele team erg veel zin in de toekomst en kijken ernaar uit om ook voor u het verschil te maken!! 

 

 


RT @schoonmkjournal: #nieuws @LeviyQM naar StartupDelta Bootcamp New York | Schoonmaakjournaal: http://t.co/p5djF6WKUQRT @LeviyQM: De klant is koning! Dus beste klanten... geniet samen met Koning Willem van jullie dag! http://t.co/9s71Ml3Itj